Gammelgården Årets By 2001


Gammelgården, 2001 - 2002
Aktiviteter i kortform
”Optoprojektet”, skapat bredbandsnät av högsta klass. Projektet har sporrat byborna till fördjupade kunskaper inom projektering, entreprenad, datornätverk, internet. Detta har också lett till en intensiv mediabevakning vilket marknadsfört byn och stärkt bybornas gemenskap.

”Gammelgårdsboken”, med en bok som visar på byns historia under främst 1900-talet har vi nått läsare så långt bort som i Kanada. Detta har marknadsfört byn och givit läsarna en kunskap om byns historia.

Ungdomsidrott”, med en fortsatt hög satsning på ungdomsidrotten har vi möjliggjort gemenskap, lek och fysisk träning för barn och ungdom. Byn har idag Idrottsplats med gräsplan, grusplan, klubb- och omklädningsrum av högsta klass, tennisplan, elljusspår, hockeyrink samt förutsättningar för ytterligare aktiviteter som ex. forspaddling.

”Nordanborg Network”, ungdomar i byn har startat en klubb som erbjuder spel och kunskapsutbyte i form av PC-nätverk under främst skollov.

”Välkommen till Gammelgården”, med ett häfte som kommer att delas ut till främst alla nyinflyttade i byn vill vi välkomna dom i byns gemenskap genom information om byns långa historia, guide för utflykter och aktiviteter och presentation av föreningar och företag i byn.
Källa: Byn     
Tillbaka